Tiramisu
En klassisk italiensk dessert med lag av kaffedyppede savoiardikjeks og mascarpone-krem.
30 minutter + 4 timer (kjøletid)
6 porsjoner
Middels

Ingredienser
- 500g mascarpone
- 4 egg
- 100g sukker
- 300ml sterk kaffe, avkjølt
- 200g savoiardikjeks
- 2 ss kakao
- 50ml marsala (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Skill eggene og pisk eggehvitene stive.
- Pisk eggeplommene med sukker til en lys og luftig blanding.
- Rør mascarponeosten forsiktig inn i eggeplommeblandingen.
- Brett forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene i mascarponeblandingen.
- Bland kaffe og marsala (hvis du bruker det) i en grunn skål.
- Dypp savoiardikjeksene raskt i kaffeblandingen og legg et lag i bunnen av en form.
- Dekk med et lag av mascarponekrem.
- Gjenta lagene til alle ingrediensene er brukt opp, avslutt med et lag krem.
- Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten.
- Før servering, sikt kakao over toppen.