Grezzo

Tiramisu

En klassisk italiensk dessert med lag av kaffedyppede savoiardikjeks og mascarpone-krem.

30 minutter + 4 timer (kjøletid)
6 porsjoner
Middels
Tiramisu

Ingredienser

  • 500g mascarpone
  • 4 egg
  • 100g sukker
  • 300ml sterk kaffe, avkjølt
  • 200g savoiardikjeks
  • 2 ss kakao
  • 50ml marsala (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Skill eggene og pisk eggehvitene stive.
  2. Pisk eggeplommene med sukker til en lys og luftig blanding.
  3. Rør mascarponeosten forsiktig inn i eggeplommeblandingen.
  4. Brett forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene i mascarponeblandingen.
  5. Bland kaffe og marsala (hvis du bruker det) i en grunn skål.
  6. Dypp savoiardikjeksene raskt i kaffeblandingen og legg et lag i bunnen av en form.
  7. Dekk med et lag av mascarponekrem.
  8. Gjenta lagene til alle ingrediensene er brukt opp, avslutt med et lag krem.
  9. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten.
  10. Før servering, sikt kakao over toppen.