Grezzo

Hjemmelaget Pesto

En klassisk italiensk saus laget av fersk basilikum, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og olivenolje.

15 minutter
Ca. 250ml
Enkel
Hjemmelaget Pesto

Ingredienser

  • 50g ferske basilikumblader
  • 2 fedd hvitløk
  • 50g pinjekjerner
  • 50g nyrevet parmesan
  • 150ml ekstra jomfru olivenolje
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • 1 ss sitronsaft (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Rist pinjekjernene lett i en tørr panne til de er gylne.
  2. Ha basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan i en food processor.
  3. Puls ingrediensene noen ganger til de er grovhakket.
  4. Tilsett olivenolje gradvis mens maskinen går, til du får en jevn konsistens.
  5. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
  6. Oppbevar pestoen i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.