Hjemmelaget Pesto
En klassisk italiensk saus laget av fersk basilikum, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og olivenolje.
15 minutter
Ca. 250ml
Enkel

Ingredienser
- 50g ferske basilikumblader
- 2 fedd hvitløk
- 50g pinjekjerner
- 50g nyrevet parmesan
- 150ml ekstra jomfru olivenolje
- Salt og nykvernet sort pepper
- 1 ss sitronsaft (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Rist pinjekjernene lett i en tørr panne til de er gylne.
- Ha basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan i en food processor.
- Puls ingrediensene noen ganger til de er grovhakket.
- Tilsett olivenolje gradvis mens maskinen går, til du får en jevn konsistens.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
- Oppbevar pestoen i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.