Grezzo

Fettuccine Alfredo

En rik og kremet pastarett med fettuccine, smør og parmesan.

5 minutter + 15 minutter
4 porsjoner
Enkel
Fettuccine Alfredo

Ingredienser

  • 500g fersk fettuccine
  • 200g usaltet smør
  • 200g fersk revet parmesan
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • Fersk persille til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Kok fettuccine i saltet vann til al dente. Spar 1 kopp av pastavannet.
  2. Smelt smøret i en stor panne over medium varme.
  3. Tilsett den kokte pastaen til pannen med smeltet smør og bland godt.
  4. Tilsett gradvis den revne parmesanen mens du rører konstant.
  5. Tilsett litt av det reserverte pastavannet om nødvendig for å få en kremet konsistens.
  6. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.
  7. Server umiddelbart, toppet med ekstra parmesan og hakket persille om ønsket.