Grezzo

Spaghetti Carbonara

En klassisk romersk pastarett med en kremet saus av egg, pecorino romano, og sprø pancetta.

10 minutter + 15 minutter
4 porsjoner
Middels
Spaghetti Carbonara

Ingredienser

  • 400g spaghetti
  • 200g pancetta eller guanciale, terninger
  • 4 store egg
  • 100g pecorino romano, revet
  • 50g parmigiano reggiano, revet
  • Nykvernet sort pepper
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta i saltet vann til al dente. Spar litt av pastavannet.
  2. Stek pancetta i en stor panne til den er gyllen og sprø.
  3. Pisk egg og ost sammen i en bolle.
  4. Bland den varme pastaen med pancetta i pannen.
  5. Ta pannen av varmen og rør inn egg- og osteblandingen. Tilsett litt pastavann om nødvendig for å få en kremet konsistens.
  6. Server umiddelbart med ekstra ost og nykvernet sort pepper.