Grezzo

Pizza Margherita

En klassisk napolitansk pizza med enkel, men smakfull topping av tomatsaus, fersk mozzarella og basilikum.

2 timer (inkludert heving) + 10-12 minutter
4 pizzaer
Middels
Pizza Margherita

Ingredienser

  • 500g tipo 00-mel
  • 300ml lunkent vann
  • 7g tørrgjær
  • 10g salt
  • 1 ss olivenolje
  • 400g hermetiske San Marzano-tomater
  • 250g fersk mozzarella
  • Ferske basilikumblader
  • Ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann og olivenolje, og elt til en smidig deig.
  2. La deigen heve tildekket i 1-2 timer til den har doblet i størrelse.
  3. Del deigen i 4 emner og form til pizzabunner.
  4. Knus tomatene og fordel over bunnene, la det være en kant rundt.
  5. Riv mozzarellaen i biter og fordel over pizzaene.
  6. Stek pizzaene på en forvarmet pizzastein eller i en stekeovn på høyeste temperatur i 10-12 minutter.
  7. Topp med ferske basilikumblader og drypp over litt olivenolje før servering.