Pizza Margherita
En klassisk napolitansk pizza med enkel, men smakfull topping av tomatsaus, fersk mozzarella og basilikum.
2 timer (inkludert heving) + 10-12 minutter
4 pizzaer
Middels

Ingredienser
- 500g tipo 00-mel
- 300ml lunkent vann
- 7g tørrgjær
- 10g salt
- 1 ss olivenolje
- 400g hermetiske San Marzano-tomater
- 250g fersk mozzarella
- Ferske basilikumblader
- Ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann og olivenolje, og elt til en smidig deig.
- La deigen heve tildekket i 1-2 timer til den har doblet i størrelse.
- Del deigen i 4 emner og form til pizzabunner.
- Knus tomatene og fordel over bunnene, la det være en kant rundt.
- Riv mozzarellaen i biter og fordel over pizzaene.
- Stek pizzaene på en forvarmet pizzastein eller i en stekeovn på høyeste temperatur i 10-12 minutter.
- Topp med ferske basilikumblader og drypp over litt olivenolje før servering.