Grezzo

Pizza Quattro Formaggi

En luksuriøs pizza toppet med fire forskjellige oster for en rik og kompleks smaksopplevelse.

2 timer (inkludert heving) + 12-15 minutter
4 pizzaer
Middels
Pizza Quattro Formaggi

Ingredienser

  • 500g tipo 00-mel
  • 300ml lunkent vann
  • 7g tørrgjær
  • 10g salt
  • 1 ss olivenolje
  • 100g mozzarella
  • 100g gorgonzola
  • 100g parmesan
  • 100g provolone
  • Fersk timian
  • Ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann og olivenolje, og elt til en smidig deig.
  2. La deigen heve tildekket i 1-2 timer til den har doblet i størrelse.
  3. Del deigen i 4 emner og form til pizzabunner.
  4. Fordel de fire ostene jevnt over pizzabunnene.
  5. Stek pizzaene på en forvarmet pizzastein eller i en stekeovn på høyeste temperatur i 12-15 minutter.
  6. Dryss over fersk timian og litt olivenolje før servering.